Αυτή την περίοδο που η πανδημία του κοροναιού μας έχει κλείσει όλους στα σπίτια μας, και που προσπαθούμε να βγαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φορές έξω για ψώνια είναι αναγκαίο να μάθουμε να αποθηκεύουμε και να συντηρούμε σωστά τα λαχανικά μας στο ψυγείο, ώστε να μένουν φρέσκα για περισσότερες μέρες χωρίς να αλλοιωθούν.
Καρότα
Τα καρότα όταν είναι φρέσκα είναι εξαιρετικά τραγανά αλλά δυστυχώς στεγνώνουν και χάνουν την υγρασία τους πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να μαραίνονται και να μαλακώνουν. Μην χάσετε χρόνο, αμέσως μόλις τα αγοράσετε βάλτε τα σε ένα πλαστικό δοχείο και γεμίστε τα με νερό, κατόπιν κλείστε το δοχείο αεροστεγώς και αποθήκευσε το στο ψυγείο. Θυμήσου να αλλάζεις νερό κάθε 4-5 μέρες.
Φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, σπανάκι)
Αποθηκεύστε τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και το λάχανο σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες στο συρτάρι, ή σε όποιο μέρος του ψυγείου σας είναι πιο δροσερό. Οι σακούλες αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας και το κρύο κρατά τα φύλλα φρέσκα, χωρίς κίνδυνο να μαραθούν. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μέσα στο σακουλάκι ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και με αυτόν τον τρόπο διατηρείται περισσότερο.
Μυρωδικά
τα μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, το κόλιανδρο κ.λ.π. μπορούν να κρατήσουν στο ψυγείο πολλές μέρες αρκεί με το που τα αγοράσουμε από το μανάβη, να τα βγάζουμε από τη σακούλα και να τα τυλίξουμε μέσα σε μια καθαρή νοτισμένη πετσέτα κουζίνας ή ανθεκτικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τα μυρωδικά στο ράφι του ψυγείου και κάθε μέρα, φροντίζουμε να το ξαναβρέχουμε (ελαφρώς), γιατί η υγρασία είναι που θα διατηρήσει φρέσκα τα μυρωδικά
Κολοκύθια-μελιτζάνες-ντομάτες
Ως λαχανικά του καλοκαιριού αυτά τα 3 αγαπούν κυρίως την ζέστη και όχι τόσο την θερμοκρασία που έχουμε συνήθως στο ψυγείο μας. Προτιμήστε να τα βγάλετε απο τις σακούλες και να τα τοποθετήσετε στο λιγότερο κρύο σημείο του ψυγείου σας, χωρίς να ακουμπά πολύ το ένα το άλλο. Ιδανικά ένα μεγάλο τάπερ θα κάνει την δουλειά.