Σε κάθε παραδοσιακό ελληνικό σπίτι η λέξη σαλάτα είναι συνυφασμένη με ωμά ή βραστά λαχανικά! Οι μαμάδες μας έκοβαν το μαρούλι και στην καλύτερη των περιπτώσεων έβαζαν λίγο κρεμμυδάκι και λίγο άνηθο! Ούτε λόγος φυσικά να προσθέσουν κομμάτια πορτοκαλιού ή ρόδι και ξηρούς καρπούς!
Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν παντού online αλλά και στην τηλεόραση αμέτρητες συνταγές και ιδέες για σαλάτες που συνδυάζουν τα λαχανικά με τα φρούτα και απογειώνουν την γεύση. Πάμε να δούμε παρακάτω 3 νόστιμες και πολύ εύκολες συνταγές.
1) σαλάτα μαρούλι με πράσινο μήλο
Πλένετε καλά το μαρούλι, το κρεμμυδάκι, το μήλο και την πιπεριά τσιλι και τα στεγνώνετε όσο καλύτερα μπορείτε.
Κόψτε το μαρούλι όπως σας αρέσει είτε χοντρές λωρίδες είτε πιο λεπτές και βάλτε το σε ένα μπολ. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ρίξτε από πάνω λίγο αλάτι και ανακατέψτε τα καλά.
Ώρα να φτιάξουμε το ντρέσινγκ. Βάζετε λάδι, λεμόνι, Μαύρο πιπέρι, λίγο τζίντζερ σε σκόνη και μια κουταλιά του γλυκού μέλι και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε πάνω από την σαλάτα και καλή όρεξη!
2) σαλάτα σπανάκι με φράουλες
Η πιο δροσερή συνταγή σαλάτας για την άνοιξη. Πλένετε καλά και στεγνώνετε το σπανάκι, και τις φράουλες. Αν το σπανάκι είναι baby δεν χρειάζεται να το κοψεται εάν όχι, τότε απλά με τα χέρια σας και χωρίς να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι κόψτε στα 2 τα μεγάλα φύλλα.
Κατόπιν κόψτε τις φράουλες στα δύο και ρίξτε αυτά τα δύο υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Πάρτε μια χούφτα καρύδια και προσθέστε τα στην σαλάτα και μια μπάλα μοτσαρέλα και κόψτε την σε κομματάκια. Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε χυμό από μισό πορτοκάλι, ξύδι βαλσαμικο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο!
3) σαλάτα κουνουπίδι με ρόδι
Αυτή η σαλάτα έχει 2 υλικά τα οποία πρέπει να επεξεργαστούμε ξεχωριστά αλλά πιστέψτε μας αξίζει ο κόπος. Ξεκινήστε πλένοντας καλά το κουνουπίδι και στεγνώστε το. Κόψτε το σε μικρές φουντίτσες απλώστε με ένα πινέλο λάδι σε όλες και βάλτε τις στο φούρνο μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν.
Ταυτόχρονα βάλτε τα ρεβίθια σας στην χύτρα για να βράσουν.
Μόλις είναι έτοιμο το κουνουπίδι και τα ρεβίθια τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπολ και μπορούμε να ξεκινήσουμε την συναρμολόγηση της σαλάτας μας.
Κόψτε το ρόδι και βγάλτε από μέσα τους καρπούς. Και τον μαϊντανό. Ρίξτε και τα δύο πάνω από το μπρόκολο και τα ρεβίθια.
Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, μηλοξυδο και λίγη μουστάρδα. Τα ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε πάνω από την σαλάτα