Εάν λατρεύεις να χαζεύεις με τις ώρες συνταγές στο Instagram ή στο youtube τότε σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι πληθαίνουν συνεχώς οι συνταγές με ψητά λαχανικά είτε στον φούρνο είτε στην σχάρα!
Από την μια γιατί αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό με λίγες θερμίδες που δίνει μια αίσθηση ατασθαλίας στον ουρανίσκο μας και από την άλλη γιατί μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν ως τρόπο ζωής και διατροφής τον βιγκανισμό.
Συγκεντρώσαμε λοιπόν εδώ όλα τα tips Που χρησιμοποιούμε εμείς για να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα ψητά λαχανικά.
Προετοιμασία
Κάντε την επιλογή των λαχανικών που θέλετε να ψήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα κλασικά κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές και μανιτάρια ή να πάτε σε πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως κρεμμύδια, ντομάτες, σπαράγγια και λάχανο.
Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα λαχανικά σας και στεγνώνοντας τα. Κατόπιν κόψτε τα λαχανικά σας με τρόπο ώστε να δημιουργήσετε στο κάθε λαχανικό μια μεγάλη επιφάνεια. Επειδή τα λαχανικά θα ψηθούν και θα μαζέψουν δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το βήμα
seasoning
βάλτε σε ένα μπωλ ελαιόλαδο ανάλογα με την ποσότητα των λαχανικών που έχετε προετοιμάσει και μέσα ρίξτε θυμάρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και σκόρδο σε σκόνη. Ανακατέψτε το καλά και με ένα πινέλο περάστε όλα τα λαχανικά και απο τις δύο τους πλευρές.
Ψήσιμο
Ξεκινάμε με καθαρή σχάρα και την λαδώνουμε με ένα πινελάκι ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά και να μπορούμε να τα γυρνάμε εύκολα. Το πόση ώρα θα τα ψήσουμε είναι ουσιαστικά επιλογή του καθενός, καθώς τα λαχανικά τρώγονται και ωμά. Τα ψήνεται 4-6 λεπτά απο κάθε πλευρά αν απλά θέλετε να πάρουν χρώμα και να είναι τραγανά και περισσότερο αν τα θέλετε πιο μαλακά.
Καλή όρεξη